dimarts, 17 de juny del 2014

JOVEN Y ALOCADA



JOVEN Y ALOCADA, 92 min, Xile, 2012.
Directora: Marialy Rivas; Productor: Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín;
Intèrprets Alicia Rodríguez, María Gracia Omegna, Felipe Pinto, Aline Kuppenheim.

Daniela és una noia de 17 anys, crescuda en el si d’una família estrictament Evangèlica. De natura rebel, i assetjada per la culpabilitat cristiana, intentarà seguir el ‘camí correcte’ després de ser descoberta com una ‘fornicadora’ pels seus sorpresos pares. En el seu camí cap a la salvació descobrirà un obstacle devastador que no li permetrà assolir la seva desitjada harmonia espiritual: la irrupció del seu primer amor homosexual, que li durà a la descoberta de la seva llibertat sexual, irreconciliable amb les ordres d’una societat regida per la religió.
Basada en el blog d’una adolescent xilena, presenta un xoc brutal entre els irreconciliables mons de la continua voluntat d’experimentació i risc juvenil, i la sobreprotecció paternal i social. Mons en el qual Daniela navega d’una peculiar i divertida forma.

·         Premi al Millor Guió a Sundance, tot un impacte a la Secció Generation de la Berlinale 2012.
·         Festival de La Habana: Secció Operes Primes a concurs 2012
·         Festival Internacional de Cine de San Sebastián. Premi LGTBI 2012
·         Premi del Públic al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona 2012
·         Festival de cine lationamericano de Toulusse. Premi del Públic 2013

Sinopsis 2
Daniela té 17 anys i està preparada per la vida i l’amor (i el sexe). Se sent atrapada entre els seus desitjos per provar-ho tot, en l’estretor del seu entorn, una família estrictament evangelista. Només es pot expressar amb llibertat al seu blog, i al col·legi la repudien. En deixar els seus pares en estat de shock, decidirà tirar pel dret.
El film, de factura alegre, integra els xats i el llenguatge visual d’Internet com poques vegades s’han vist, i agafa ritme amb una BSO pop (entre d’altres amb Javiera Mena). Tant experimental i juganera com la seva protagonista amb el sexe, és una pel·lícula fresca i dinàmica que contrasta amb el conflicte de Daniela, fornicaria en un mon religiós. Tu què ets, de “pino o de queso”?

Després de triomfar al REC, JOVEN Y ALOCADA va formar part del programa especial GIRLS ON FIRE, que va ser el Focus In del REC 2012. GIRLS ON FIRE va girar per diverses institucions de l’estat espanyol com La Casa Encendida, Centro Niemeyer (Avilés), La Alhondiga de Bilbao, etc. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada